top of page
Skjermbilde 2022-11-24 kl. 01.04.47.png

Velkommen til tidenes folkefest - Landsskytterstevnet 2024

Sett av uke 30, fra 19. til 26. juli 2024.

Steinkjer ønsker igjen Landsskytterstevnet velkommen tilbake til Steinkjer.
Landsskytterstevnet har lang tradisjon i Steinkjer. Ola Five arrangerte landsskytterfest i Steinkjer allerede i 1886. Senere har Steinkjer vært en populær arena og vertskap for landsskytterstevnet hele 10 ganger. I tillegg til at det store skyttermiljøet i Steinkjer får anledning til å bryne seg med landets skytterelite, er det også en stor mulighet for Steinkjer å presentere hva byen og bygda kan by vår gjester på under stevnet.

Selve arrangementet vil foregå på Landsskytterarenaen på Sannan, med baneskyting, finfelt og Stang- og felthurtig. For publikum vil det blir ulike tilbud til barn og voksne med m.a. matservering, i tillegg til resultatservice via scene og storskjerm. Grovfelten blir som tradisjonelt gjennomført i forsvarets skytefelt i Giskås.


Steinkjer har et stort skyttermiljø med 11 skytterlag og gode rekrutteringsmiljø og
særlig rettet mot ungdom. Steinkjer har også en tradisjonelt stort jegermiljø, og årets Landsskytterstevne med ny kikkertklasse, vil nå også gi jegerne mulighet til å vise sin styrke.

Opplevelser. Steinkjer og omegn kan by på mange muligheter under landsskytterstevnet som feks. Dampsaga Bad & Spa, Oftenåsen med verdens største Hagestol, Bystranda i sentrum, Rismelen aktivitetspark, Egge museum, Weidemannskatedralen Steinkjer Kirke og Steinkjers nye Kulturhus som innehar kino, bibliotek og konsertsal midt i byen. Den Gyldne omvei i Inderøy kommune og historiske Stiklestad er bare 30 minutter kjøretur unna.    

Som arrangør er vi veldig stolte av å få anledning til å gjennomføre arrangementet og legge til rette for gode opplevelses for skyttere, øvrige gjester og ikke minst for oss selv som innbyggere i Steinkjer og omegn.


For arrangør lagene; Kvam, Forr og Steinkjer skytterlag.

 

Leif Røkke
leder hovedkomite.

Leif Røkke.jpeg
bottom of page